Tot in… Hoei!

januari 22, 2019

De klassiekers van de Ardennen zijn historisch verbonden aan tradities. Toch slaagt de organisatie er nog steeds in om nieuwigheden te brengen.

Ans

De stad Ans was gewend om de kampioenen aan het einde van La Doyenne (Luik-Bastenaken-Luik) te verwelkomen. In 2019 organiseert het de 83e editie van de Waalse Pijl, een uitdaging van 195,5 km die leidt tot het legendarische gevecht op de Muur van Hoei. De sterren om Julian Alaphilippe te verslaan, pakken eerst de Côte des Forges aan, een klassieker uit Luik-Bastenaken-Luik. Ze zullen in het slot geconfronteerd worden met drie beklimmingen, de Côte d’Ereffe, de Côte de Cherave en de Mur de Huy.

Ploegkeuze

Naast het onthullen van cursussen over de Ardense klassiekers, onthulden de organisatoren de ploegkeuze voor de aankomende editie van de Waalse Pijl. De volgende squadrons zijn geselecteerd om te concurreren naast de 18 WorldTour ploegen:

SPORT VLAANDEREN – BALOISE
WALLONIE BRUXELLES
WANTY – GOBERT CYCLING TEAM
COFIDIS, SOLUTIONS CRÉDITS
EUSKADI BASQUE COUNTRY – MURIAS
ISRAEL CYCLING ACADEMY
RALLY UHC CYCLING

Nieuwe overeenkomst tot 2024

Traditie verbiedt verandering niet! Hoewel A.S.O. verbonden is aan de geschiedenis van de evenementen die het organiseert, blijft het ook open voor verandering. Dit om zo een frisse uitstraling te geven. Het is een van de aspecten waarmee rekening wordt gehouden bij het vernieuwen van de overeenkomst met de provincie Luik.

Een van die veranderingen is de aankomst van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Na 27 edities eindigend in de heuvels van Ans, in de buitenwijken van Luik, zal de finishlijn nu in het hart van Luik zijn. Dit op een site die beantwoordt aan de wensen om kenmerkend te zijn aan de laatste meters van de race.

De nieuwe overeenkomst heeft ook betrekking op de organisatie van de Waalse Pijl. De uitbreiding zorgt ervoor dat de finishlijn in de nabije toekomst op de top van de Muur van Hoei blijft, met verschillende startsteden. De start van de editie in 2019 is zoals hierboven al vermeld in de stad Ans.